Informacije o domenah


Kaj je domena?

Domena predstavlja vaš naslov na Internet omrežju. V večini primerov je to kar naziv podjetja. Vsaka domena ima tudi končnico, končnica .SI predstavlja domene, ki so registrirane v Sloveniji. Kot druga možnost, pa je vsakomur na voljo še nekaj drugih domen (glede na dostopnost, če niso že zasedene): .com, .net, .org, .tv, .co.uk, .org.uk, .cc, .info, .biz

Zakaj registrirati domeno?

Domena tudi na nek način pomeni frekventnost obiska strani. Krajša kot je domena, lažje se jo je za zapomniti in s tem pridobiti stalne obiske.

Prenos domene?

Domeno lahko prenesete iz različnih razlogov, eden od teh je tudi ta, da morda niste zadovolji s podjetjem pri katerem imate gostovanje domene trenutno urejeno oz. ste se odločili za nas, ker ste slisali mnenja veliko zadovoljnih strank.

Najprej oddajte vlogo za prenos domene preko obrazca na tej strani. Ko bomo plačilo potrdili, boste na trenutni administrativni email domene prejeli sporočilo s povezavo do strani, kjer potrdite prenos domene. Prenos potrdi še registrar, kjer trenutno podaljšujete domeno.

Domena je s tem prenešena, nastavitve pa ostanejo take kot so bile prej. “Račun za storitev izstavimo šele po uspešno upravljenem prenosu (za primer, da prenos ne uspe)”

Domene ne morete prenesti, če niste lastnik domene. Pravico za prenos domene imate, če lahko dostopate do administrativnega elektronskega naslova.

Preveri razpoložljivost domene:


Obrazec za prenos domene


Registracija domene